Παρκοκρέβατο – ένα χρήσιμο εργαλείο για τους μικρούς ταξιδιώτες!

Παρκοκρέβατο – ένα χρήσιμο εργαλείο για τους μικρούς ταξιδιώτες!

Το ταξίδι με τα παιδιά δεν είναι εύκολο. Ο αριθμός των πτυχών που οι γονείς πρέπει να προγραμματίσουν, να αναλύσουν και τελικά να συνειδητοποιήσουν είναι τεράστιο – τελικά, πρέπει να προσέξετε την ασφάλεια, την κατάλληλη τροφή, για να μην αναφέρουμε πράγματα όπως τα σωστά εφόδια για την μεταφορά.

Ο ύπνος είναι επίσης συχνά ένα πρόβλημα, αν και δεν χρειάζεται να είναι. Φυσικά, υπάρχουν παιδιά που είναι σε θέση να κοιμούνται κυριολεκτικά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και ακόμη και μια συναυλία heavy metal δεν είναι αρκετή για να τους ξυπνήσει, αλλά τα περισσότερα μωρά απαιτούν τουλάχιστον ικανοποιητικές συνθήκες για να ξεκουραστούν άνετα. Κάθε γονέας ξέρει πόσο σημαντικό είναι αυτό – το άγρυπνο παιδί είναι μίζερο και εύκολα νευρικό. Όλα, λόγω της αλλαγής της ρουτίνας, που στην περίπτωση ενός παιδιού είναι καθοριστικής σημασίας για τη διατήρηση της ηρεμίας του. Με το τρένο ή το αεροπλάνο, λίγο εξαρτάται από εμάς και πρέπει να δεχόμαστε περισσότερο ή λιγότερο άνετα καθίσματα που προσφέρονται από τον μεταφορέα. Όταν ταξιδεύουμε με αυτοκίνητο, έχουμε λίγο περισσότερο περιθώριο ελιγμών – η επιλογή του σωστού καθίσματος είναι εξαιρετικά σημαντική εδώ, η οποία δεν θα είναι μόνο ασφαλής αλλά και άνετη. Θα είναι χρήσιμο σε αυτήν την κατάσταση, μεταξύ άλλων μία ηλιοπροστασία που προστατεύει το μωρό από τις ακτίνες του ήλιου.

Η διαδρομή τελειώνει και φθάσαμε στον προορισμό μας! Ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις μας – δεν έχει σημασία αν φτάσαμε στο ξενοδοχείο, στο ξενώνα, στο εξοχικό της γιαγιάς ή στη σκηνή στο camping, πρέπει να εξασφαλίσετε τις κατάλληλες συνθήκες για έναν ήρεμο ύπνο. Ενώ ένας ενήλικας δεν θα διαταραχθεί σε κάποιο βαθμό, για παράδειγμα, για να περάσει μερικές νύχτες σε ένα σκληρό στρώμα, στην περίπτωση των παιδιών αυτά τα μικρά πράγματα γίνονται πολύ πιο σημαντικά. Υπάρχει μόνο μια λύση: ένα παρκοκρέβατο. Είναι συχνά τόσο άνετα που μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα τυπικό μέρος για ένα παιδί να κοιμάται στο σπίτι ή να παίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ είναι άνετο στη μεταφορά.

Αλλά γιατί η αγορά ενός παρκοκρέβατου είναι τόσο καλή ιδέα;

Πρώτον, αν το παιδί είναι συνηθισμένο στο παρκοκρέβατό του, τότε είναι σαν στο σπίτι. Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούμε το παρκοκρέβατο ως “κύριο” κρεβάτι ή μόνο όταν ταξιδεύουμε, είναι ο χώρος στον οποίο αισθάνεται ασφαλής, με τα παιχνίδια και το κρεβάτι του. Είναι πολύ σημαντικό, ακόμη και αν το μικρό γνωρίζει πλήρως ότι ο χώρος ύπνου είναι προσωρινός, επειδή οι διακοπές λήγουν σύντομα.

Δεύτερον, το παρκοκρέβατο μπορεί να σταθεί οπουδήποτε, εάν το έδαφος είναι σταθερό. Μερικά παιδιά θέλουν να τονίσουν την αυτονομία τους, ενώ άλλα μωρά προσκολλώνται στους γονείς τους και δεν μπορούν να φανταστούν να κοιμούνται σε ένα δωμάτιο διαφορετικό από τους γονείς τους. Ανάλογα με τις προτιμήσεις του παιδιού, το παρκοκρέβατο μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στο κρεβάτι των γονιών , στο άλλο δωμάτιο ή οπουδήποτε αλλού. Πολλά μοντέλα μπορούν επίσης να τοποθετηθούν έξω, όπου το παιδί μπορεί να συνοδεύσει τους γονείς να χαλαρώσουν στον κήπο χάρη σε μία κουνουπιέρα και άλλα αξεσουάρ (λίκνο Vera,THOMI, παρκοκρέβατα lionelo με κουνουπιέρα).

Τρίτον, μεταφορά και ευκολία. Το παρκοκρέβατο διπλώνει εύκολα σε συμπαγή μέγεθος, οπότε η μεταφορά ή ακόμα και η μετακίνηση δεν αποτελεί καμία ταλαιπωρία, κάτι που είναι σημαντικό όταν ταξιδεύετε.

Τέταρτον, δεν είναι μόνο ένα μέρος για ύπνο, αλλά και για ψυχαγωγία. Πολλά παρκοκρέβατα έχουν επίσης τη λειτουργία ενός παρκου, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον για αυτό που τα παιδιά αγαπούν πιο πολύ – το παιχνίδι.

Πέμπτο, ευελιξία. Μιλάμε εδώ για τον εξοπλισμό με λειτουργικά αξεσουάρ που διευρύνουν τις δυνατότητες του επίπλου. Ανάλογα με το μοντέλο, το παρκοκρέβατο μπορεί να είναι και λίκνο, τα πιο εκτεταμένα προϊόντα είναι εξοπλισμένα, για παράδειγμα, με μία αλαξιέρα ή έναν άνετο οργανωτή (Sven Plus,THOMI)

Έκτον, αρκετά σημαντικοί είναι και οι λόγοι υγιεινής. Όπου κι αν πάμε πουθενά δεν θα είμαστε πιο σίγουροι ότι το μωρό μας κοιμάται σε ένα καθαρό και δικό του κρεβάτι με τα δικά του κλινοσκεπάσματα το οποίο έχει καθαριστεί αποκλειστικά από εμάς.

Έβδομο και πιο σημαντικό – ασφάλεια. Χάρη στα ευάερα υλικά και τις διχτυωτές πλευρές που επιτρέπουν τον γονικό έλεγχο, ο γονιός μπορεί να δει τι συμβαίνει στο μωρό όλη την ώρα και είναι σε θέση να αντιδρά γρήγορα όταν χρειάζεται. Ένα καλό παρκοκρέβατο ασφαλίζεται σωστά από την απρόσμενη έξοδο του παιδιού. Θα πρέπει επίσης να είναι απαλλαγμένο από αιχμηρές άκρες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πιθανούς κινδύνους.

Τι άλλο πρέπει να προσέξουμε;

Μερικά πιο προηγμένα μοντέλα προσφέρουν ειδικές χειρολαβές (THOMI, STEFI) που χρησιμοποιούνται για να μάθουν πώς να σηκωθούν. Μερικές φορές η λειτουργικότητα του παρκοκρέβατου επεκτείνεται επίσης με ηλεκτρονικά μέσα π.χ. με μικρά ηχεία που σας επιτρέπουν να αναπαράγετε μελωδίες.

Τα φθηνότερα, τα πιο βασικά παρκοκρέβατα μπορούν να αγοραστούν για 70€. Τα πιο εκτεταμένα μοντέλα κοστίζουν λίγο περισσότερο – από περίπου 85 έως 160€.

Καλάθι
Προϊόντα 0
Το καλάθι σας είναι άδειο
210 2712977