Συμβουλές για ευχάριστα ταξίδια με το αυτοκίνητο!

Συμβουλές για ευχάριστα ταξίδια με το αυτοκίνητο!

Ένα μακρύ ταξίδι με αυτοκίνητο με ένα παιδί – πώς να προετοιμαστείς;

Συχνά αναζητάτε ενδιαφέροντες προορισμούς για τις διακοπές σας και επιλέγετε έτσι ώστε να μπορείτε να φτάσετε με αυτοκίνητο. Ειδικά για οικογένειες με παιδιά, αυτό είναι σημαντικό. Μπορείτε να πάρετε πολλά περισσότερα από τα πράγματα που χρειάζεστε μαζί σας στο αυτοκίνητό σας και να σταματήσετε κατά την οδήγηση σε ένα βολικό μέρος και όποτε εσείς θέλετε για μία στάση για ξεκούραση. Αλλά πώς να ζήσετε ένα μεγάλο ταξίδι με αυτοκίνητο με ένα ή δύο παιδιά στο αυτοκίνητο; Ακολουθούν 10 χρήσιμες συμβουλές.

Το ταξίδι με αυτοκίνητο σε διακοπές συχνά διαρκεί πολλές ώρες. Εάν πρόκειται για οικογενειακό ταξίδι με ένα ή δύο παιδιά και για παράδειγμα το ένα από αυτά μπορεί να υποφέρει από ναυτία κίνησης και το άλλο από βαρεμάρα, η οδήγηση μπορεί να είναι μια πραγματική φρίκη. Και αυτό που θέλουμε περισσότερο είναι να είμαστε στον προορισμό μας όσο το δυνατόν συντομότερα. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι το ταξίδι περνάει ήρεμα και ότι τα παιδιά δεν παρεμβαίνουν στην οδήγηση; Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι!

1. Προετοιμάστε το αυτοκίνητο για ένα μεγάλο ταξίδι

Πριν από κάθε ταξίδι σε μακρύτερες διαδρομές, πραγματοποιήστε μια επιθεώρηση του αυτοκινήτου στο συνεργείο, έτσι ώστε να μην συμβεί κάποια βλάβη στο δρόμο. Τα καλά ελαστικά, τα ανταλλακτικά των φρένων, τα σωστά λειτουργούντα φώτα, η επαρκής στάθμη λαδιού είναι το ελάχιστο. Ρεζέρβα, εφεδρικά φώτα και έξτρα λάδι. Αξίζει επίσης να ελεγχθεί αν διαθέτουμε μαζί μας όλα τα έγγραφα του οχήματος.

Αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, ελέγξτε τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα αυτή και τους κανόνες μεταφοράς παιδιών σε καθίσματα αυτοκινήτων. Ίσως σε μια άλλη χώρα οι περιορισμοί είναι πιο περιοριστικοί και, για παράδειγμα, το μεγαλύτερο παιδί δεν επιτρέπεται να κάθεται πλέον σε ένα booster αλλά σε ολόκληρο κάθισμα με επάνω κάλυμμα κεφαλής.

Συχνά, οι γονείς δεν γνωρίζουν ότι η τοποθέτηση τους βρέφους σε ένα κάθισμα με μπουφάν δεν είναι ασφαλές καθόλου. Κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος, το παιδί μπορεί εύκολα να γλιστρήσει έξω από αυτό. Επιπλέον, αξίζει να γνωρίζετε ότι τα καθίσματα έχουν ημερομηνία λήξης! Παλιά και δανεικά καθίσματα ή καθίσματα που αγοράζονται από άγνωστες πηγές μπορεί να μην λειτουργούν καλά κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος εξαιτίας της λήξης των ζωνών, των πλαστικών ή του πολυστυρενίου.

2. Επιλέξτε τον κατάλληλο χρόνο για να ταξιδέψετε

Πότε είναι ο καλύτερος τρόπος να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο; Θα πρέπει να γίνει όταν το μικρό σας είναι ήσυχο όσο το δυνατότον ώστε ούτε το κλάμα ούτε το κλαψούρισμα να μην αποσπά την προσοχή του οδηγού. Επομένως, ο καλύτερος χρόνος για ένα μακρύ ταξίδι είναι η ώρα για ύπνο του παιδιού. Τη νύχτα, τα παιδιά κοιμούνται και κατά το μεγαλύτερο μέρος μπορούμε να ταξιδέψουμε με σχετική ηρεμία. Είναι σημαντικό ο οδηγός να ξεκουράζεται και να έχει βοηθήματα. Ένα θερμό με ζεστό καφέ θα είναι επίσης χρήσιμο!

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ας αφήσουμε το πρωί ή μια περίοδο μετά τον ύπνο – σίγουρα θα έχουμε λίγες ώρες ηρεμίας. Ένα μικρό παιδί που έχει ξεκουραστεί έχει την επιθυμία να τρέξει και να παίξει, να μην κάθεται στην ίδια θέση για εκατοντάδες χιλιόμετρα.

3. Ντύστε τα παιδιά με άνετα ρούχα

Κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το άβολο ρουχισμό κατά την οδήγηση. Είναι επίσης δυσάρεστο να νιώθετε κρύο ή ζέστη. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να επιλέξετε ρούχα από αναπνεύσιμα, φυσικά υφάσματα και με μη δεσμευτικές κινήσεις και όχι πολύ σφιχτό. Σίγουρα το ντύσιμο σαν κρεμμύδι δεν θα είναι καλό εδώ, γιατί χάρη σε αυτό θα ζεσταίνεται – όταν οι θερμοκρασίες αυξάνονται.

Το βράδυ, μια κουβέρτα ή μια πάνα για μωρά θα είναι χρήσιμη (επίσης όταν χρησιμοποιείται κλιματισμός στο αυτοκίνητο), ένα αγαπημένο παιχνίδι, ή ένα μαξιλάρι για το λαιμό που κάνει τον ύπνο ευκολότερο, ειδικά για τα μεγαλύτερα παιδιά που δεν έχουν καθίσματα που παρέχουν ανάκλιση. Τα μικρότερα μπορούν να κοιμηθούν πιο άνετα σε καθίσματα αυτοκινήτων με κλίση που τους επιτρέπουν να κοιμούνται σε πιο άνετη θέση. Ορισμένα αυτοκίνητα έχουν επίσης ανακλινόμενα πίσω καθίσματα – μια μεγάλη επιλογή για τα παιδιά των οποίων το ύψος και η ηλικία τους επιτρέπουν να ταξιδεύουν χωρίς κάθισμα.

4.Πάρτε νόστιμα σνακ

Παρόλο που το φαγητό στο αυτοκίνητο δεν ενδείκνυται , ειδικά για τον οδηγό και τα μικρότερα παιδιά, μερικές φορές η κατάσταση είναι τόσο εκτός ελέγχου που ένα κέρασμα με τη μορφή μπισκότου, φρούτου ή φρυγανιάς θα ηρεμήσει τους ανυπόμονους ταξιδιώτες. Όταν δεν μπορούμε να σταματήσουμε στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και πρέπει να παραμείνουμε στην κυκλοφορία, τα σνακ θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί η κρίση. Θα χρειαστείτε επίσης νερό με ένα non spil στόμιο και ίσως κάποιο γλυκό, που μπορεί να είναι η τελευταία λύση για έναν γονέα που προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση στο πίσω κάθισμα.

Όταν ταξιδεύετε, τα διαλείμματα για ένα συγκεκριμένο γεύμα είναι επίσης σημαντικά. Το πρωινό δεν είναι μόνο μια ξεκούραση κατά την οδήγηση, αλλά και μια φόρτιση μπαταρίας. Τα σάντουιτς συν το ζεστό γάλα ή τσάι είναι το ελάχιστο και ένα από τα πιο απλά και βολικά τρόφιμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Τα νήπια σίγουρα θα χαρούν να έχουν δείπνο, γάλα από μπουκάλι ή το στήθος της μητέρας.

5. Πάρτε ένα σετ καινούριων παιχνιδιών

Τίποτα δεν θα τραβήξει την προσοχή ενός παιδιού που βαριέται από ένα ολοκαίνουργιο, που δεν έχει δει ποτέ πριν, παιχνίδι. Μπορούν να είναι βιβλία ζωγραφικής και νέοι χρωματιστοί μαρκαδόροι, ένα μικρό σετ Lego ή μαγνητικά μπλοκ, αρκουδάκι, παραμύθια, ένα παζλ, κουίζ για τα μεγαλύτερα, μία νέα κούκλα, παιχνίδια για την οδοντοφυϊα ή κουδουνίστρες. Τα μεγαλύτερα παιδιά σίγουρα δεν θα ξεχάσουν τα παιχνίδια από ένα smart phone, αλλά μπορούν επίσης να πάρουν βιβλία ανάγνωσης, σταυρόλεξα ή παιχνίδια ταξιδιού. Είναι σημαντικό να δίνεται με δόσεις τα νέα παιχνίδια. Ας μην αποκαλύψουμε όλα μας τα κρυφά χαρτιά αμέσως! Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είμαστε τόσο απελπισμένοι ώστε ένα τόσο δα μικρό παιχνίδι θα φροντίσει αρκετά τις ισορροπίες ώσπου να καταφέρουμε να φτάσουμε σε ένα χώρο στάθμευσης για μία ανάπαυση από το ταξίδι.

Για να διατηρήσετε την τάξη στο πίσω μέρος, θα είναι χρήσιμος ένας οργανωτής που είναι δεμένος στη πλάτη του πίσω καθίσματος Μπορείτε να βάλετε τα βασικά πράγματα χρήσιμα για τα παιδιά μας σε αυτό, έτσι δεν θα χαθούν στο πάτωμα και θα είναι εύκολο να τα βγάλουν από την τσέπη. Μπορεί να υπάρχουν κάρτες, μαρκαδόροι, μπισκότα, χυμός και άλλες εκπλήξεις.

6. Προετοιμάστε ταινίες, ηλεκτρονικά βιβλία και εφαρμογές

Ναι, η τεχνολογία βοηθά τους γονείς εν κινήσει. Κάθε μέρα, περιορίζουμε συνήθως αυτές τις απολαύσεις, αλλά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μπορείτε να κάνετε μία εξαίρεση, γιατί συνήθως αυτό το είδος ψυχαγωγίας μπορεί να σας βοηθήσει για λίγες ώρες. Όταν θέλουμε να φτάσουμε στον προορισμό το συντομότερο δυνατό, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος.

Ωστόσο, να θυμάστε να κάνετε λήψη παιχνιδιών ή εφαρμογών στο τηλέφωνό σας που λειτουργούν εκτός σύνδεσης, ώστε να μην ανησυχείτε για το κόστος χρήσης του διαδικτύου. Αν και σήμερα το διαδίκτυο είναι φθηνό και στο εξωτερικό, σε χώρες όπως η Ελβετία μπορεί να πληρώσετε αρκετά μεγάλο κόστος για τη χρήση αυτού του μέσου.

Οι γονείς θα χρειαστούν επίσης πλοήγό και η αναζήτηση διαμονής στη διαδρομή θα είναι χρήσιμη εφαρμογή ακόμα και για την ενοικίαση ξενοδοχείων ή διαμερισμάτων (αν δεν το έχετε κάνει από πριν). Υπάρχουν επίσης εφαρμογές με την τοποθεσία των εστιατορίων, των χώρων στάθμευσης και των παιδικών χαρών – θα μας βοηθήσουν να βρούμε τα μέρη που χρειαζόμαστε και να εξοικονομήσουμε χρόνο που θα χάναμε ψάχνοντας.

7. Κάντε ενεργά διαλείμματα στο ταξίδι

Κάθε στάση για ανάπαυση ή γεύμα θα πρέπει να χρησιμοποιείται ενεργά. Αυτή είναι μια ευκαιρία να “ξεπιαστείται” και να ξεμουδιάσετε τα οστά του σώματός σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μικρή δημιουργικότητα λίγη έμπνευση. Μπορείτε για παράδειγμα να οργανώσετε αγώνες για τον πιο γρήγορο, να οργανώσετε ένα κυνήγι θησαυρού ή να παίξετε κρυφτό. Ενώ το μικρό βρεφάκι μπορεί να τεντώσει το σώμα στην αγκαλιά σας ή στο καρότσι. Μπορείτε να πάρετε μια μπάλα, ένα σκοινάκι, μπαλόνια μαζί σας.

8.Προετοιμάστε ένα χάρτη για τα μεγαλύτερα παιδιά

 

Υπάρχουν πολλές εκδόσεις στην αγορά που ενθαρρύνουν τα παιδιά να ταξιδεύουν. Υπάρχουν οδηγοί για παιδιά σε συγκεκριμένες πόλεις, χάρτες, ταξιδιωτικά ημερολόγια, όπου μπορείτε να γράψετε όλες τις εμπειρίες σας. Υπάρχουν άτλαντες που απεικονίζουν τα αξιοθέατα μιας δεδομένης περιοχής σε μια μορφή εικόνας. Είναι σημαντικό ότι το παιδί μας γνωρίζει επίσης τον προορισμό – μπορεί να ενδιαφέρονται για μνημεία ή άλλα ενδιαφέροντα μέρη. Αν δεν έχετε τέτοια βοήθεια, απλά εκτυπώστε έναν χάρτη με τη διαδρομή του ταξιδιού, έτσι ώστε το παιδί μας να μπορεί να επισημάνει σε αυτό τα επόμενα στάδια της διαδρομής που ταξιδεύει. Ο χάρτης μπορεί να κολληθεί επάνω στο τζάμι.

9. Επινοήστε παιχνίδια λέξεων

Στην πραγματικότητα, για να διασκεδάσετε στο αυτοκίνητο, δεν χρειάζεστε μια ντουζίνα παιχνίδια ή συσκευές πολυμέσων. Μπορείτε να παίξετε με λέξεις. Κάντε ένα κουίζ σχετικά με τη χώρα σας, τις πρωτεύουσες της Ευρώπης, ποτάμια, βουνά ή θάλασσες. Για τα μικρότερα παιδιά, ένας ελκυστικός διαγωνισμός αναζήτησης στο δρόμο συγκεκριμένων μαρκών ή χρωμάτων αυτοκινήτων (ποιος θα είναι ο πρώτος που θα δει ένα πράσινο ή κόκκινο αυτοκίνητο;) Ή ένα παιχνίδι δημιουργίας λέξεων για ένα συγκεκριμένο γράμμα θα είναι ελκυστικό. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, απλά χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας.

10. Φροντίστε για ασφάλιση σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος

Ευχόμαστε ποτέ να μην υπάρξει για κανέναν ατύχημα στους δρόμους, αλλά ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τίποτα δεν θα συμβεί. Ως εκ τούτου, φροντίστε η ασφάλεια του αυτοκινήτου σας να είναι πληρωμένη και να γνωρίζετε τί καλύπτει σε περίπτωση ατυχήματος καθώς και τα τηλέφωνα που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση ατυχήματος καθώς και οδικής βοήθειας.

Είναι επίσης καλό να έχετε στη διάθεσή σας τα βασικά φάρμακα: αντιπυρετικά και κιτ πρώτων βοηθειών. Μερικές φορές θα μας βοηθήσει να φτάσουμε στο νοσοκομείο για να λάβουμε ιατρική βοήθεια.

Θα πρέπει επίσης να έχετε διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνου για το γιατρό σας ή το νοσοκομείο της πόλης που επισκέπτεστε.

Ταξιδεύοντας με ένα παιδί δεν θα πρέπει να είναι ταινία τρόμου. Αρκεί να προετοιμαστείς καλά για αυτό και να μάθεις τα παιδιά να ταξιδεύουν από νεαρή ηλικία. Πέρα από όλα, το ταξίδι εκπαιδεύει, και τα παιδιά έτσι γρήγορα επεκτείνουν τους ορίζοντές τους. Είναι πιο εύκολο να μάθεις ιστορία ή ξένη γλώσσα. Η επικοινωνία με άλλους πολιτισμούς, ανθρώπους ή έθιμα θα είναι επίσης χρήσιμη.

Καλό ταξίδι!!

Καλάθι
Προϊόντα 0
Το καλάθι σας είναι άδειο
210 2712977